Ортези и шини за травми в областа на китката



Китката е една от най-подвижните стави при хората. Всеки ден нашите китки са подложени на голям стрес и умора, да не говорим за наранявания, навяхвания и възпаления на сухожилията в областа на китката.
 
Шините за китка или наричани още инакитниц се използва за възстановяване на естествената подвижност на ставата и за осигуряване на добро заздравяване на увредените тъкани в китката.
Например, в случай на най-сериозни наранявания, които обикновено налагат гипсиране, можете да използвате такива шини за китка със силна фиксация и пълно обездвижване което е доста по-удобна алтернатива на гипсовата отливка. Фиксиращите продукти за китка има няколко предимства като:

- предотвратяване на мускулна атрофия
- подобрена циркулация на кръв в горните крайници.

Спортните или медицински ортези за китка се използват при:

- по време на възстановяване от нараняване;
- в случай на увреждане на лигамента на китката;
- при тендинит и синовит;
- при артрит, артроза и ревматизъм;
- при синдром на карпалния тунел;
- при болка след сваляне на гипс;
- след ортопедично или хирургично лечение;
- при тежко-атлети за вдигане на тежести;

Ортезините продикти за травмирани китки, са изработени от здрава еластична тъкан, с използването на вълнени конци (за ревматизъм и болка след гипс) има и такива с бамбукова тъкан или втъкани сребърни нишки (имащи антибактериални и антиалергенни свойства), като някой модели накитници допълнително се усилват от пластмасова, силиконова или метална шина. Всяка ортеза за китка от огромноят продуктов каталог на марка Variteks е лесна за слагане и сваляне, благодарение на наличието на еластични шнурове и колани с велкро ленти. Всички имат възможност да се изпират.

Ортезните накитници могат да се носят като превръзка при болести или във възтановителния период, или само за профилактика.


Възможноста за лесно и стегнато фиксиране на китката с ортеза дава голямо улеснение на пациентите или спортистите. Фиксирането с ортези за китка е необходимо при неусложнени наранявания и профилактично при фитнес и тежки спортове.

Турската компания Варитекс (Variteks) представя широка гама от различни видове накитници. Както за носене в дълъг период на следоперативна рехабилитация, така и за превантивно носене от спортисти по време на тренировка.
Можете да разгледате различни ортопедични продукти за китката, като отидете в секцията на нашият сайт: Накитници

Или да разгледате всички продукти на производителят Variteks



Ортезните шини за повредени китки при монотона/еднотипна работа свързана с претоварване в областа на китките.

В нашето време на високи технологии и напредък много хора работят на/или просто прекарват много време пред компютъра, така не само очите, но и ръцете са засегнати? Това е така, защото при продължителна употреба на клавиатурата има голямо натоварване на ставите на ръцете и човекът усеща остра болка. За профилактика активните потребители използват шини и бандажи за китки.

За удобство на потребителя Variteks имат голяма линия от размери и разновидности за най-удобното фиксиране.

Съвременните материали, използвани от Variteks за производството на тези ортопедични продукти, са с най-високо качество и иновации в дизайна.

sportizdrave.com мисли за Вашето здраве. Погрижете се и Вие за себе си.

Коментари

Популярни публикации