Мелатонин: Естествената нощница.

Какво представлява мелатонинът и има ли неблагоприятни странични ефекти каквито имат пробутваните по аптеките масови хапчета за сън? Научете повече за това малко познато природно допълнение и как може да ви помогне с проблематичния сън .



Когато започнах сериозно да се занимавам с тренировки с тежести, имаше дни, когато чувствах, че имах нужда от допълнителен тласък на енергия за моите тренировки. Тогава започнах приема на мелатонин, който ми помогна да се отпусна и да се насладя на иделен сън.

Според списание Newsweek® във статия написана през далечната -1995г.
,
    "Мелатонинът е изцяло естествените нощна шапчица. Той се секретира от епифизната жлеза, -един миниатюрен орган, с размерите на грахово зърно, позициониран в центъра на мозъка, той посредством очите ни регистрира падането на ноща.  "

     "през нощта мелатонин се произвежда, за да помогне на тялото ни да регулира съня ни. Размерът на произвеждания мелатонин, от тялото ни намали с напредването на възраста. Заради това се смята, че младите хора имат по-малко проблеми със съня, отколкото възрастните.  "

     "редица проучванията доказват, че... добавки съдържащи Мелатонин могат да ускорят съня и неговата лекота, без опасност от странични ефекти както при някои хапчета за сън. "


Мелатонинът има много други приложения, като например:
Кара хората да се чувстват по-добре.

  - Укрепва имунната система.
  - Намаляване на свободните радикали в организма.
  - Действа като антиоксидант.
  - Действа като имун-модулатор.
  - Ускоряване на фазата на заспиване.
  - Бори се с реактивни закъснение.



Много лекарства могат да бъдат причина за вашето безсъние. Понякога е трудно да се разбере дали безсъние се дължи на медикаменти, предписани ви за конкретно заболяване или просто друг проблем заради който не спите.е

Ето списък с неща и лекарства, които могат да ви причинят безсъние.
- Алкохол
- Антихипертензивни
- Antineoplastics
- Бета-блокери
- Кофеин
- Кортикостероиди
- Леводопа
- Никотин
- Перорални контрацептиви
- Фенитоин (Dilantin)
- Protriptyline (Vivactil)
- Селективни инхибитори на серотонина за повторно поемане (SSRIs)
- Стимуланти
- Теофилин
- Хормон на щитовидната жлеза

Хормонът мелатонин е известен като естествена нощна шапка. Тъй като нашите очи регистър падането на мрака, N-ацетил-5-methoxytryptamine (или мелатонин), е създаден по естествен път от организма в епифизната жлеза на мозъка. През нощта мелатонин се произвежда, за да помогне на телата ни да регулират цикъла сън-събуждане.

На разсъмване производството на мелатонин спира. Той е силно регулиран от дневните цикли и сезонните промени.

Препоръчителна дозировка

Подходящата доза може да варира от човек на човек. В нашият: магазин ще намерите налични таблетки от 3,0 mg. на най големият и утвърден проиводител на натурални хранителни добавки NOW Foods.

http://sportizdrave.com/index.php?route=product/product&product_id=118&search=Melatonin


Коментари

Популярни публикации