Ползата от приемът на Витамин С

VITAMIN C


    Витамин С (познат още като аскорбинова киселина или L-аскорбат) се намира в изобилие в плодовете и зеленчуците. Този водоразтворим витамин и мощен антиоксидант помага на тялото да формира и поддържа съединителните тъкани, включително костите, кръвоносните съдове и кожата. Ежедневният му прием е препоръчителен за активно занимаващите се със спорт или хора които просто искат да поддържат добро здраве.

 Освен да поправя и регенерира тъканите, Витамин С предпазва от сърдечни заболявания, помага в усвояването на желязо, защитава или възстановява организма от скорбут, понижава нивото на общия и ЛНП (лош) холестерол и триглицеридите.
    Витамин С не се синтезира в човешкото тяло, затова трябва да бъде набавян всекидневно чрез храната или хранителни добавки. Препоръчителната дневна доза според EFSA (Европейски орган за безопасност на храните) е 110 мг на ден за мъжете и 95 мг на ден за жените.

Повече информация за Витамин C както и други интересни статии на спортна и здравна тематика, може да намерите в нашият блог: спорт и здраве, или да разгледате предложенията ни за висококачествени добавки с марка Yamamoto Nutrition съдържащи Витамин C, както и много други хранителни добавки, фитнес добавки, био козметика и спортни стоки.

Добре дошли в нашия сайт sportizdrave.com!
http://sportizdrave.com/vitamini-minerali-antioksidanti/vitamin-c-1000-now


http://sportizdrave.com/vitamini-minerali-antioksidanti/vitamin-e-200-now






http://sportizdrave.com/vitamini-minerali-antioksidanti/now-methyl-b-12




http://sportizdrave.com/vitamini-minerali-antioksidanti/vitamin-b-6-now

Коментари

Популярни публикации